Åk 7-9 - Matematik

Klicka på bilderna för mer information om respektive bok.
Om boken ingår i en serie finns en länk till huvudsidan för serien.

Handling och tanke med matematik

Handling och tanke med matematik är en handbok för lärare med idéer och aktiviteter för grundskola 4–6 och specialundervisning.
Medveten matte
Medveten Matte är ett unikt bedömningsstöd. Det har växt fram i verklig undervisning och har utvecklats för att fungera i praktiken. Syftet är att göra det så enkelt som möjligt för dig som lärare att lyckas med formativ bedömning. Oavsett huvudläromedel.
]Roligt och klurigt
De två häftena Roligt och klurigt Huvudbry respektive Rolig och Klurig Huvudräkning är ett  kopieringsmaterial för de elever som behöver extra träning i logiskt tänkande och vill pröva på lite annorlunda tankelekar. På olika kluriga sätt lockas här eleverna att bland annat använda de fyra räknesätten.
Rädda ekvationerna
Rädda ekvationerna Ekvationslösning med laborativt material, Färdiga lektioner, Årskurs 4 och uppåt, Kopieringsmaterial.
Singaporemetoden

Singaporemetoden kommer att ge dina elever ett nytt redskap för att lösa matematiska problem – blockmodellen. Blockmodellen är ett sätt att visuellt organisera information som finns i textuppgifter/problem.  Bilden hjälper eleverna att lättare se vad som finns, vad som saknas och vad som söks. Åldersneutralt, Kopieringsmaterial
Skriftliga räknemetoder

I Skriftliga räknemetoder tränar eleverna uppställning systematiskt och strukturerat, Böckerna är uppbyggda på samma sätt, Åldersneutralt, Kopieringsmaterial
Sätt in stöten

Sätt in stöten! är en fristående serie åldersneutrala häften som ger systematisk träning i beräkningar med de fyra räknesätten. Häftena innehåller enkla instruktioner och träningsmoment i små steg.
Träna med målet i sikt

I Träna med målet i sikte är en serie åldersneutrala träningshäften som riktar sig till elever som behöver träna mera inom vissa områden i matematiken.