Uppdrag programmering

 

Uppdrag programmering riktar sig till dig som på ett handgripligt sätt vill komma igång med programmering i elevgrupper, med tydliga kopplingar till de reviderade styrdokumenten för matematik år 4-9, LGR 11.
Boken är tänkt att hjälpa och leda dig som lärare när du undervisar dina elever. Uppdrag programmering är indelad i olika uppdrag, vilka har en tydlig arbetsgång med instruktioner, illustrationer samt diskussionsfrågor som du kan använda tillsammans med dina elever. Genom att följa instruktionerna i boken kommer du med lätthet att kunna undervisa dina elever i grunderna i visuell programmering.

Författare till Uppdrag programmering är:
- Helene Zeland Bodin är legitimerad matematik-och tekniklärare och förstelärare i teknik. Hon undervisar år 7-9 och har under flera år arbetat med programmering med sina elever. Helene är även involverad i flera olika projekt inom digitalisering och programmering i skolvärlden med bland annat Skolverket. Hon är en van och uppskattad workshopledare på temat programmering och digitalisering.
- Fredrik Kennebäck är legitimerad matematik-, NO- och tekniklärare, år 4-9. Han har under flera år drivit digitaliseringen i skolvärlden, både som lärare och på förvaltningsnivå. Fredrik fortbildar pedagoger i skolans digitalisering och främst då inom programmering. Han anlitas även som föreläsare och workshopledare vid olika konferenser och fortbildningsdagar runt om i Sverige.

Här är en presentation av boken.

Miljömärkt lärarmaterial
Författare: Fredrik Kennebäck,
Helene Zeland Bodin
Illustratör: 

Färg: Fyrfärg
Antal sidor: 
Format: 210 x 260 mm

Bindning: Spiral
Isbn: 978-91-7767-059-9
F-pris: 420,00 kr